Kjetil Kjernsmo Curriculum Vitae

Forfatterens URI:
http://www.kjetil.kjernsmo.net/foaf#me
Fødselsdato:
1973-08-14
Epost:
kjetil@kjernsmo.net
Postadresse:
Solfjellveien 22
1389 Heggedal
Telefon:
+47 986 48 234
Hjemmeside:
http://kjetil.kjernsmo.net/
Dokumentets ID
http://www.kjetil.kjernsmo.net/cv

Nøkkelkompetanse

Utdannet i de fysiske vitenskaper, men har lang praktisk og teoretisk erfaring i informatikk gjennom en ph.d. om Semantic Web-teknologier. Slik kan jeg tilpasse meg til å løse en lang rekke forskjellige problemer. Jeg liker å jobbe med hele spekteret fra dype, epistemologiske problemer, til å bruke statistiske metoder, og løse praktiske problemer gjennom kode. Min erfaring med Web-teknologi, og Semantic Web spesielt, strekker seg tilbake til henholdsvis 1994 og 1998.

Arbeidserfaring

Seniorrådgiver

Arbeider for å forbedre regulerbarheten til det sosioteknologiske landskapet gjennom å fremme normative og samfunnsskala-teknologier på verdensarenaen.

Seniorutvikler

Arbeider med å redesentralisere Webben med arbeid på Solid-prosjektet. Dette innebærer alt fra å jobbe med utviklermiljøet til å kode på serversiden, til å gjøre prinsippene klare nok til å spesifiseres i en standard, som jeg er med å skrive, teste og redigere.

Seniorforsker

Arbeidet med å ta Semantic Web-teknologier til Nornirs Internet of Things økosystem.

Doktorgradsstudent

Hovedfokus for arbeidet er å bedre ytelsen på spørringer i semi-strukturerte data over forskjellige datakilder over Internett, spesielt ved å ta ibruk mellomlagring (caching). For å gjøre dette, har arbeidet inkludert statistisk forsøksplanlegging for å evaluere hva man faktisk oppnår, undersøkelse av et bidrag fra hypermedia, undersøkelse av hvor omfattende støtte som finnes for HTTP-basert caching og spørringsplanlegging over distribuerte systemer. I perioden har det også inngått to foreldrepermisjoner og noe omsorgspermisjon.

Daglig leder

— nå

Et enkeltpersonforetak for å muliggjøre å ta små-oppdrag som byr seg. Dette utgjør en veldig liten del av min arbeidserfaring.

Utvikler

Forbedret og videreutviklet flaggskip-produktet Startsiden.no ved hjelp av det interne Perl-baserte rammeverket.

Senior kunnskapsingeniør

Jobbet som utvikler med flere Semantic Web-prosjekter, der Java-plattformen ble brukt.

Ekspedisjonsklatrer

Dro på sykkel og fjelltur i Tibet, der målet var å bestige det fjerntliggende fjellet Toze Kangri som ingen tidligere hadde prøvd å bestige inne på det nordtibetanske platå. Ekspedisjonen syklet først 1000 km, og 10000 høydemeter, hvorav 250 km i terreng, lyktes så med bestigningen 6. oktober. Returnerte så 220 km alene til nærmeste vei. Ekspedisjonen var fullstendig selvhjulpen.

Semantic Web Specialist

Jobbet med standardisering i World Wide Web Consortium og implementasjon av Semantic Web-teknologier.

Information Systems Developer

Jobbet først og fremst med Operas sosiale nettverkssted Opera Community, der et internt utviklet Perl-rammeverk ble benyttet, samt XML-teknologier og MySQL. Opera Community var i perioden blant Norges mest trafikkerte nettsteder.

Utvikler

Forsøkte å utvikle et semantisk content management system, som var langt forut for sin tid, og mislyktes, men det var en meget god erfaring.

Konsulent

Som med solformørkelsen året før fikk vi igjen titusenvis av mennesker til å se en liten prikk, nemlig planeten Venus, gå sakte over solskiven. Dette ble oppnådd ved salg av effekter, informasjonsarbeid, og et stort arrangement i Frognerparken.

Konsulent

Organiserte arrangementer rundt solformørkelsen 31. mai 2003. Dette innebar salg av effekter, informasjonsarbeid, organisering av spesielt et stort arrangement med mer enn 10000 deltakere i Frognerparken, osv.

Foreleser

Undervisning i laveregradskurset "Universet" ved Institutt for teoretisk astrofysikk.

Konsulent

Analyse av data fra SOHO-satellitten vha IDL.

Skills

Operativsystemer
Linux
Programmeringsspråk
Perl
R
PHP
JavaScript
Java
C
IDL
Spørrespråk
SPARQL
SQL
CQL
Utviklingsverktøy og teknologier
Apache
Nginx
Varnish
Plack
PostgreSQL
MySQL
Redis
Virtuoso
RDF
HTML
XML
XSLT
CSS
Git
Arduino
Elasticsearch
E-post-programvare
Qmail
Qpsmtpd
Dovecot
Spamassassin
Generelle tekniske ferdigheter
Linked Data
Representational State Transfer
Query planning
Design of Experiments
Ferdigheter innen friluftsliv
Orientering
Fjelling
Langrenn og telemark

Utdanning

Ph.d. Informatikk

Candidatus Scientiarum i astronomi

Canditatus Magisterii

Kurs i astronomi, fysikk, matematikk, statistikk og informatikk.

Vitenskapelige Artikler

En autoritativ liste over vitenskapelige publikasjoner finnes i Current Research Information SysTem In Norway. For andre publikasjoner og siteringsoversikt, se Google Scholar.

Priser, nominasjoner og invitasjon

Verdensrekord

Gang på glødende kull: Gikk 52 meters (165 fot), på kull som holdt en gjennomsnittstemperatur på 330 grader, den 2. juli 1998, i Johnstown, Pennsylvania, USA.

Bidrag